O autoru

Blagoja Borislav Pešić

Rođen aprila 1973. na beogradskom asfaltu koji i danas gazi. Proširio korake na gradove regiona i tamo upoznao ljude sa kojima planira provesti život. U Zagrebu pustio koren zahvaljujući prijateljima pa sad neprestano leti na nemirnom vetru između ta dva asfalta.

Počeo kao grafičar, porastao kao dizajner, odrastao kao fotograf. U nekom trenutku spojio sve tri osnove u jednu kojom se danas bavi. Kako god se ona zvala. A on je zove „ljubav“ … jer ne biraš ti, nego ona tebe.

Početkom devedesetih kod „gazda Milisava u štampariji“ naučio većinu osnova za sve što danas zna. Kasnije dodavao znanje u privatnoj školi fotografije i radio na sebi. I ne namerava prestati. Žao mu je što nije „ganjao fakultet“ za umetnost. Tih godina je ganjao košarku i muziku, jer je to jedino moguće bilo, pa mu opet nije toliko žao.

Napravio jedanaest samostalnih izložbi fotografija, za sada samo u Beogradu, pa planira i želi preko crte. Napravio nebrojene dizajne velike i male. Sarađivao sa velikim kompanijama, ali su mu uvek draže male. Voli velika putovanja u male gradove. Trudi se biti otvoren za različitosti jer misli da je u tome lepota svih nas koji smo u ovom kratkom trenu planete zajedno.

Voli ljude, voli pivo, voli osmeh. Ima prijatelje. Sad ima i knjigu … voli živeti.

Autor monografije Long Play Blagoja Borislav Pešić
Skrol na vrh