Uslovi kupovine, plaćanja i načina rešavanja reklamacija

Uslovi kupovine i načina rešavanja reklamacija važe isključivo za web prodavnicu na sajtu LongPlayBook.com. Fizička prodajna mesta mogu imati znatno drugačije uslove kupovine i načine rešavanja reklamacija. Ovi uslovi kupovine i načina rešavanja reklamacije mogu biti promenjeni u cilju usklađivanja sa trenutno važećim zakonskim rešenjima i propisima u Republici Srbiji, u skladu sa dobrom poslovnom praksom, kao i u slučaju vanrednih i nepredviđenih okolnosti.

Ovi uslovi kupovine, plaćanja i rešavanja reklamacija važe isključivo za robu poručenu putem naše web prodavnice. Pre potvrde vaše porudžbine neophodno je da označite da ste saglasni sa ovim uslovima kupovine, plaćanja i reklamacije.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime Leñador Studios d.o.o. koji upravlja web prodavnicom na sajtu LongPlayBook.com obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Leñador Studios d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Za detaljnije informacije o prikupljanju i obradi podataka na našem sajtu možete pročitati našu izjavu o zaštiti privatnosti.

Plaćanje i proces kupovine

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Sve cene navedene na sajtu su finalne na dan porudžbine. Za porudžbine sa teritorije Srbije dodaje se i vrednost PDV-a, što je jasno naznačeno.

Po zaključenju porudžbine na sajtu, dobićete potvrdu porudžbine na e-mail adresu koju ste naveli tokom poručivanja. Ovaj e-mail sadrži vaše podatke, koje ste ostavili prilikom poručivanja kao i detalje o porudžbini.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Proizvode poručene putem naše web prodavnice plaćate platnom karticom (VISA, American Express, Maestro ili MasterCard) koje podržavaju plaćanje preko Interneta. Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine garantuje procesor platnih kartica Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Leñador Studios d.o.o. se obavezuje da od Korisnika neće zahtevati i arhivirati u bilo kojoj elektronskoj formi, podatke vezane za platnu karticu kojom se transakcija realizuje, a posebno broj kartice, datum isticanja, CVC2 i CVV broj itd.

Dostava i isporuka robe

Isporuka robe u Srbiji (bez teritorije Kosova i Metohije)

Poručeni proizvod/proizvodi biće vam isporučeni za najviše 7 dana od datuma poručivanja ukoliko proizvoda ima na zalihama. U slučaju da proizvoda trenutno nema na zalihama, proizvod/proizvodi će biti isporučeni za maksimalno 20 dana od datuma porudžbine.

Dostava robe na teritoriji Srbije (osim za teritoriju Kosova i Metohije) vrši se putem PostExpress usluge Pošte Srbije. Za više detalja o ovoj usluzi posetite postexpress.rs.

Isporuka robe u inostranstvu

Poručeni proizvod/proizvodi biće vam isporučeni za najviše 22 dana od datuma poručivanja ukoliko proizvoda ima na zalihama. U slučaju da proizvoda trenutno nema na zalihama, proizvod/proizvodi će biti isporučeni za maksimalno 30 dana od datuma porudžbine.

U cenu proizvoda i isporuke za inostranstvo nisu uračunati troškovi carinjenja i ostali porezi, koji variraju od zemlje do zemlje. Nažalost, nismo u mogućnosti da sakupimo takve informacije za svaku zemlju i ne raspolažemo sa adekvatnim informacijama tog tipa. Možete se raspitati na sajtovima vaših lokalnih Uprava Carine.

Ukoliko dođe do vanrednih okolnosti, koje u potpunosti onemogućuju isporuku, o tome ćete biti obavešteni putem informacija za kontakt koje ste nam dali prilikom poručivanja proizvoda.

Odustajanje od kupovine

Kupac ima pravo da odustane od kupovine robe u našoj web prodavnici u roku od 24 časa od momenta kupovine, bez navođenja razloga.

NAPOMENA: Ovo pravo od odustanka od kupovine ne odnosi se na kupovinu na prodajnim mestima s obzirom da to nije kupovina na daljinu i tu mogu da važe drugačiji uslovi kupovine, uslovi odustajanja od kupovine i uslovi reklamacije proizvoda.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Leñador Studios d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Uslovi reklamacije

Svi naši kupci poseduju pravo na reklamaciju robe poručene putem naše web prodavnice. Reklamacija može da se izjavi telefonom, pisanim putem i elektronskim putem uz priloženi dokaz o kupovini – mail poruku kojom se potvrđuje kupovina na našem sajtu. E-mail sa zahtevom za reklamaciju možete poslati na [email protected]. Uz zahtev je neophodno priložiti broj porudžbine i ime i prezime.

Po prijemu Vaše reklamacije elektronskim putem ćemo potvrditi prijem reklamacije i dodelićemo Vam broj pod kojim je zavedena Vaša reklamacija u našoj evidenciji.

Odgovor na Vašu reklamaciju ćete dobiti u najkraćem mogućem roku, a najkasniije u roku od 8 dana od prijema reklamacije. Sam rok za rešavanje reklamacije je 15 dana od dana njenog prijema.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumicu budite slobodni da nas kontaktirate i mi ćemo se potruditi da dobijete konkretna uputstva i pojasniti proceduru kako da ostvarite reklamaciju.

Oštećenje robe prilikom transporta

Svako oštećenje robe prilikom transporta ili ukoliko npr. nedostaje deo pošiljke ili je proizvod neispravan kupac je dužan da prijavi u roku od 24 časa od prijema robe. Molimo Vas da robu tj. samo njeno pakovanje proverite još dok je kurir tu. Ukoliko ima vidljivih tragova oštećenja po samoj ambalaži pakovanja i proizvoda zamolite zaposlenog u kurirskoj službi da sačeka da proverite i da li je sam sadržaj tj. proizvod oštećen.

Ukoliko postoji potreba za reklamacijom, pogledajte naše uslove reklamacije ili nas kontaktirajte da Vam pojasnimo dalju proceduru i proces reklamacije.

Neispravnost podataka unetih tokom poručivanja

U slučaju promene podataka ili uočene greške prilikom unosa podataka koji se evidentiraju prilikom kupovine proizvoda, a bitni su za isporuku robe (npr. ime i prezime primaoca, mesto stanovanja, adresa dostave, kontakt mail adresa…) kupac bi trebalo da nas što pre obavesti o tim promenama ili pogrešno unetim podacima. U slučaju promene o kojoj nismo blagovremeno obavešteni, ne snosimo odgovornost za bilo kakve nedostatke u pogledu porudžbine odnosno isporuke proizvoda, a kupac može snositi troškove ponovnog slanja proizvoda.


Sva dodatna pitanja u vezi proizvoda, cena ili isporuke možete nam postaviti putem kontakt stranice ili putem e-mail adrese: [email protected]. Biće nam zadovoljstvo da Vam pomognemo.


Ovu web prezentaciju i njen sadržaj kao i web prodavnicu održava firma Leñador Studios.

LENADOR STUDIOS D.O.O. Beograd-Čukarica
Lole Ribara 7, Železnik
11030 Beograd, Srbija

Matični broj: 21345903
Poreski broj: 110396290
Delatnost: Specijalizovane dizajnerske delatnosti

Kontakt
Telefon: +381 64 2087 357
Website: lenadorstudios.com
Email: [email protected]

Skrol na vrh